ATASÖZLERİMİZ


 Bizler asırlardan beri bu coğrafyada yaşamakta, bu havayı soluklamakta, bu suyu içmekte ve bu topraklarda doymaktayız. Bu topraklara bizi leylekler bırakmadı. Her şeyi yeni baştan keşfetmeye ihtiyacımız yoktur. Bizim de deneyimlere ihtiyacımız vardır. Hayatımıza en etkili bir şekilde tatbik edebileceğimiz deneyimler ise bizimle aynı kaderi paylaşan atalarımızın deneyimleri olacaktır.

Tecrübeyi tecrübe etmek ahmaklıktır demiş atalarımız. Atasözleri asırlar boyunca elde edilen deneyimlerin dile dökülmesi, farklı hayat sergüzeştlerinin sonraki nesillere aktarımıdır. Bizim faydamıza sunulmuş ve kendi tecrübelerini bizim yudumlayabilmemiz için, tecrübeyi tecrübe etme hamakatine düşmememiz için atalarımızdan bize sunulmuş özlerdir atasözlerimiz.

Bizler dedelerimizin inşa ettiği medeniyet yapısını korumakla ve onu geliştirmekle yükümlüyüz. Bize  düşen bu eşsiz bu medeniyet mirasını torunlarımıza geliştirerek bırakmaktır. Bu mirasın en temel unsurlarından biri olan atasözlerimizi, günlük hayatımızın içinde yaşatmak ve her biri en az bir hayat tecrübesinin ifadesi olan atasözlerimizden faydalanmak, bu mirasın korunması ve zenginleştirilmesi adına atılmış en önemli adımlardan biri olacaktır.

Ekşi Limon olarak biz de atasözlerimizin hak ettiği konumda durabilmesi ve atasözlerimizin değeri hususunda farkındalık oluşturabilmek adına küçük bir adım attık. Farklı sosyal medya kanalları üzerinden her gün bir atasözü paylaşıyoruz. Her gün bir atasözü yayınladığımız Ekşi Limon Atasözü adlı sosyal medya hesaplarımıza yakınlarınızı, arkadaşlarınızı, öğrencilerinizi vs. yönlendirebilir, atasözlerimizin hayatlarına bir adım daha atmasına yardımcı olabilirsiniz.  

    



Yorumlar

Popüler Yayınlar