EMEK VE EMEKÇİ

Her emek kutsaldır, emek verilen haketmese bile. Emek demek alın teri demektir çünkü, emek demek helal lokma demektir. Emekçiye asalet katar emeği, mertlik katar. Karakterin mayesidir emek. Emekçi çalışır durur, azmeder, sebat eder. Sabreder emek verir durur. Bazen başarır yaptığı işi, bazen de istediği gibi olmaz sonuç. Ama yine de emek vermekten usanmaz. Tiryakisi olmuştur çünkü helal lokmanın. Alnının terinden çıkan aşın, lezzetinden vazgeçemez çünkü.
Aslında başka birinin hesabına çalışmamaktadır o. Kendi asaletinin emekçisidir. Kendi karakterinin, kendi yuvasının inşasıyla meşguldür. Helal lokma üretir toplum için, ailesi için kendi emek fabrikasında. Emek verdiği kişi ve kurumun bu saf ideale liyakatinin olup olmaması önemli değildir. Çünkü adına çalıştığı kişi ve kurum bir araçtır onun için bir amaç değildir ki.
Emekçinin yolu uzundur ve zorludur. Emeğine ustalık katmalıdır. Bununla da yetinemez o ve ruhunu verir işe. Ruhunun rengini katarak işini sanata dönüştürmelidir. Çalıştığı zaman, mekan ve kişiler bu uzun yolculukta engelleyemez onu. Vaktini ve enerjisini rantabl kullanmaya mani olamaz.Takılıp kalamaz küçük bahanelere ve basit engellere. Çünkü yolu uzun ve zorlu, davası büyüktür emekçinin.

Yorumlar

Popüler Yayınlar