Başlangıç

Her sabah yeni bir başlangıçtır aslında. Küçük bir ölüme benzeyen uykudan uyanır insan ve yeniden başlar her şeye. Sabahın taze havası ile temizlenir, tazelenir vücut. Kuşların cıvıltıları kulaklara yeniden dolar. Sabahın habercisi horozlar yeni bir sabahtan haber verir.
Dünü,yarını, öbür günü ve bir diğerini düşünmeye başlamak hemen. Yeniden yeşillenen bir dalı kesmek neden? Bugünü daha başlarken hiç yaşatmadan öldürmek. Çoktan ölen dünü, yaşanıp yaşanmayacağı belli olmayan yarını diriltmek.Bulunduğun gerçek günden kaçmak,  acaba o günün sorumluluğundan kaçmak mı amaç? Gerçeklikten kaçıp hayale dalmak!
Sen uykudan bugün için dirildin ve gece bugüne hazırlanmak için dinlendin. Bu sabahın ağaçlarından aldığın taze oksijen, öncelikle bugünün işlerinin hakkı ve önce onlar için harcanmalı beyin hücrelerinden. Ne geçip giden dün ne de henüz gelmemiş olan gün, sabrın ve enerjin sadece bugün için yetebilir. Gerçek olan, yaşıyor olduğun tek gün; bugün.
Dün çoktan geçip gitmedi mi zaten! Yarına da erişilirse bugün gibi bir gün olmayacak mıdır? Bugünü iyi yaşayan yarını da iyi yaşayabilir. Bugün ve yarını iyi yaşayan haftasını ve ayını dahası yıllarını ve ömrünü iyi yaşayabilir.
Dünün sıkıntılarını hala üzerinde taşımak, sürekli yarını düşünmek; bugün için olan sabrını ve enerjini savurganca tüketmek. Aslında dün, yarın derken dünü, bugünü ve yarını birden kaybetmek. Belki asıl mesele bugünle dünü telafi etmek ve bugünü yarın için mümbit hale getirmek!

Yorumlar

Popüler Yayınlar